Paljonko B2B yrityksen mainostaminen maksaa Googlessa ja Metassa?

 05/2023

Mitä maksaa mainostaminen Googlessa, Facebookissa, Instagramissa tai muualla somessa, entä paljon maksaa yksi klikkaus ja mikä hinta digitaalisella mainostamisella on? Näihin ei ole yhtä suoraa tai oikeaa vastausta, mutta kokonaisuus riippuu paljon yrityksestä. Ketä haluat tavoittaa tai paljon olet valmis maksamaan? On kuitenkin hyvä huomioida, että budjetin määrä ja tavoitteen laatu eivät aina kohtaa. 

Media Budget Flash Survey selvitti laskusuhdanteen vaikutuksia vuoden 2023 mediabudjetteihin ja vastaajista 74 % kertoi, että yleinen tilanne vaikuttaa mediainvestointipäätöksiin, mutta samalla 42 % aikoo lisätä digimedian investointeja, vastaajat edustivat 44 miljardin markkinointibudjettia globaalisti. On hyvä muistaa, että Suomessa seurataan kansainvälisiä trendejä usein hieman jäljessä. Kotimaisten yritysten markkinointibudjetti on 2 – 4 % yrityksen liikevaihdosta vuoden 2020 markkinointibarometrin mukaan ja se on puolet kansainvälisestä tasosta. Siksi on hyvä kysyä, että onko erottuuko yrityksesi kilpailijoista, saatko mainonnalla haluamasi tuloksen ja onko yrityksen digitaalinen tietotaito ajan tasalla.

Mistä Facebook mainonnan hinta määräytyy?

Facebookin mainonta toimii pääasiallisesti CPM (cost per 1000 impressions) laskutuksella ja sen hinta määräytyy suurelti siitä kuinka paljon on järkevää laittaa markkinointiin, myytävän tuotteen katteesta tai mainoksen tavoitteesta ja kuinka paljon näkyvyyttä tai klikkauksia pyritään saamaan.  Haluaako liikennettä, liidejä, brändin näkyvyyttä, lisää tilauksia tai uutuustuotteen näkyvyyttä, kaikki tavoittelevat lopulta samaa digitaalisessa ympäristössä ja tässäkin voi olla kova kilpailu, jolloin väärin tehty kampanja on tehoton. Jotta Facebook kampanjat saadaan tuottamaan liikennettä kustannustehokkaasti, täytyy mainonnan viestinnän olla tarkasti räätälöitynä vastaamaan kohdeyleisön tarpeita ja kiinnostuksen kohteita. Hyvin toteutetuilla kampanjoilla mainonnan kattavuus saadaan korkeaksi ja yhden vierailijan hinnaksi 0.10€ – 0.70€.

Facebookin mainosten hyöty on siinä, että kohdeyleisön pystyy määrittämään huomattavasti tarkemmin, kuin esimerkiksi Googlessa. Kuitenkin on hyvä muistaa, että ammattilaisen apu näissä voi olla kampanja onnistumisen kannalta ratkaisevaa ja hyvin tehokasta. Facebook on myös kätevä alusta, koska Instagramin mainokset luodaan samalla työkalulla. Mutta onko se oikea kanava yrityksellesi ja olet mukana muutoksessa, kuten Google Analytics 4 tuomissa haasteissa ja käyttääkö yrityksesi oikeaa dataa kampanjan luomiseen. Tämä kaikki voi vaikuttaa mainoksen hintaan sekä haluttuihin tuloksiin. Tästä syystä on vaikea määritellä yhtä vastausta ja voi olla hyvä käyttää Digital Boost 360 asiantuntijan apua.

Kustannustehokas mainonta Googlessa

Googlessa mainonta toimii CPC (Cost per Click) lasktuksella ja sen hinta määräytyy pitkälti toteutettavan kampanjan tyypistä, sekä sen tavoitteista ja itse mainoksien laadusta. Yleisimpiä kampanjatyyppejä B2B puolella Googlessa ovat hakusana-, display- ja youtubemainonta. Display- ja Youtbemainonta ovat yleensä halvempia mainosmuotoja ja niiden CPC hinnat pyörivätkin usein 0.10€ – 0.70€ välissä. Nämä mainosmuodot toimivat hyvin, jos tavoitteena on esimerkiksi tietoisuuden-, ja kiinnostuksen lisäämisnen, tai jopa uudelleenmarkkinointi. Hakusanamainonta on puolestaan hieman kalliimpi mainosmuoto, sen CPC hintahaitarin pyöriessä yleensä 2€ – 5€ pinnassa. Hakusanamainonta on kuitenkin tarvepohjainen mainonnan muoto, joten sillä tavoitetaan helpommin laadukkaita, jo ongelmaan ratkaisua etsiviä, vierailijoita.

Google Ads mainonnan kustannustehokkuuteen vaikuttaa kuitenkin myös mainonnan tehokas kohdistus kohti tavoiteltavaa yleisöä, sekä itse mainoksen ja mainonnan laskeutumissivun laatu. Google seuraa tarkasti näyttämiäsi mainoksia, sekä niiden vastaavuutta yleisön tarpeeseen. Tämän vuoksi on tärkeää kiinnittää huomiota siihen, että esimerkiksi hakusanamainonnassa sekä mainos, että laskeutumissivu vastaavat tarkasti vierailijan etsimään asiaan. Google pisteyttää mainoskampanjat niiden mainoksien laadun perusteella ja ottaa sen jälkeen pisteytyksen huomioon mainoshuutokaupan yhteydessä. Mitä paremmat pisteet kampanjasi saavat, sitä todennäköisemmin pääset haluamillesi mainospaikoille entistä halvemmalla hinnalla.

Pääset tutustumaan lisää Google Ads mainonnan saloihin B2B asiakashankinnassa alla olevan oppaamme kautta.

Nappaa mukaasi opas tehokkaaseen Google ads mainontaan

Tästä ilmaisesta oppaastamme löydät 7 tärkeintä asiaa tarjouspyyntöjä / yhteydenottoja tuottavaan B2B Google Ads mainontaan, joiden avulla varmistat, että yrityksenne mainonta toimii tänä vuonna 2023 kustannustehokkaasti asiakashankinnassanne – ilman ylimääräistä mainosbudjettia.

Vaikka Google ja Meta ovat hyviä työkaluja, niin voivat ne viedä paljon aikaa ja olla pois liiketoiminnan tärkeiltä osa-alueilta. On myös hyvä pyytää ulkopuolista konsultoimaan ja esimerkiksi koutsamaan oikeaan suuntaan tai auttamaan itsenäisesti käyttämään työkaluja jatkossa. Digital Boost 360 asiantuntijat voivat suunnitella kanssasi oikean kampanjan, oikeat kanavat ja katsoa yhdessä mihin kannattaa keskittyä.

Me Digital Boostilla voimme katsoa yhdessä yrityksesi sivuston toimivuuden, optimoida orgaanista liikennettä, katsoa optimaaliset hinnat mainoksille sekä markkinointikamppanjalle, auttaa löytämään oikeat avainsanat ja tätä kautta myös boostata mainonnan tehokkuuttanne. Voimme yhdessä katsoa mihin kanaviin yrityksenne kannattaa laittaa resursseja sekä luoda yritykselle selkeän ja tavoitteellisen KPI seurannan, jonka avulla löydätte helposti kehityskohtia digitaalisessa asiakashankinnassanne.

Laita meille yhteydenottopyyntö, tai meille soita suoraan ja asiantuntijamme kartoittavat mielellään digitaalisen asiakashankintanne kyvykkyyden – täysin ilmaiseksi. Kartoituksessa käymme kanssasi läpi seuraavat asiat:

  • Verkkosivujenne ostopolun selkeys ja sen potentiaali generoida asiakkaita.
  • Tarjoamanne tuotteen / palvelun kuvauksen selkeys, sekä kuinka kiinnostava se on asiakkaan näkökulmasta.
  • Orgaanisen liikenteenne & tärkeimpien hakusanojenne tehokkuus.

Ilmaisesta kartoituksesta saat meiltä konkreettisia kehitysehdotuksia, joiden avulla tehostat digitaalista asiakashankintaasi. Sinä päätät alkukartoituksen ja tarjouksen jälkeen, että jatkammeko yhteistyötä, mutta arvostamme kuitenkin aina rehellistä palautetta.

Pyydä kartoitus yrityksesi digitaalisen asiakashankinnan kyvykkyyteen.

Mika Heikinheimo, CEO

Mika Heikinheimo
TJ, Myynti & Projektit

Puhelin: 040 5464 150

Email: mika@digitalboost360.com

Jätä Meille Yhteydenottopyyntö

Miten johdat maksullista mainontaa tehokkaasti?​

Ilmoittaudu yritysjohdon etäkahveille to 25.2, klo 10 - 10.45. Maksullinen mainonta myynnin tehokasvun työkaluna 2021.