Kuinka tehostaa digimyyntiä helposti

Mika Heikinheimo | 6/2023

Digitaalinen asiakashankinta koostuu useista osa-alueista, jolloin myynnin kasvattaminen voi tuntua vaikealta esim. osaamattomuuden tai priorisointi haasteiden vuoksi. Alkuvaiheessa verkkosivujen pienet kävijämäärät voivat tehdä optimoinnista hidasta tai jopa mahdotonta. Suurin haaste on tietää minkä asian muuttaminen säästää markkinointi euroja eniten, jos sivukävijöitä on tosi vähän.

Tässäpä siis yksikertainen ja edullinen tapa tehostaa digitaalista asiakashankintaa. Tarvitset vain hieman rahaa, pari ilmaista työkalua, kärsivällisyyttä ja fokusointi kykyä.  

Aloitetaan helppo digimyynnin tehostamishanke yhdellä valinnalla. Tehostetaan yhtä asiakaspolkua aluksi. Tulivatpa asiakkaat mainoksien, puheluiden, hakujen tai vaikka puskaradion kautta, heistä valtaosa käy sivuillanne. Ensimmäisenä tehtävänä on laittaa se verkkosivu kuntoon, joka on teille ja asiakkaillenne tärkein, eli varmistetaan että ette menetä potentiaalista asiakasta ensimmäisen sekunnin aikana – kuten valtaosalle asiakaskandeista alkuvaiheessa valitettavasti käy. 

Valitaan siis sivu, joka on teille tärkeä, mutta ei vielä tarpeeksi tuottava. Se voi olla joku yrityksen verkkosivujen pääsivu tai tärkein tuote/palvelu sivu. Valinnan voi tehdä fiiliksen pohjalta eli kumman oletatte olevan teille tärkeämpi ja kumpaa lähdetään optimoimaan? Tai voit kurkata Google Analyticsin kautta kumpaan tulee jo nyt paljon orgaanista liikennettä, mutta josta ei synny teille liidejä eli asiakaskontakteja. 

Kun sivu on valittu, pitää päättää mitä kohtaa alamme optimoimaan. Eri toimialoilla on hieman erilaisia sivurakenteita, B2B ja B2C sivustot voivat olla erilaisia kuten myös tuote ja palveluyrityksien sivurakenteet. Tässä on esimerkkinä SaaS yritys, mutta useimmat kohdat pätevät muihinkin yrityksiin.  

Seuraavaksi ihan pieni, mutta helppo tekninen osa.

Ota käyttöön joku sivun optimointi työkalu, mikäli teillä ei sellaista ole. Vaihtoehtoja on paljon, mutta ilmainen VWO käy useimpiin tapauksiin hyvin ja toki pidemmällä olevilla yrityksillä sama asia voidaan hoitaa myös markkinointiautomaatio ratkaisun kautta. Kun optimointityökalu on käytössä tee vielä pieni testi eli laita sivuille pyörimään joku yksinkertainen testi, jotta varmistut että työkalu toimii varmasti. Voit testata jotain pientä asiaa kuten pääotsikon fontin vaihtamisen merkitystä ilman tulostavoitetta.

Jos tarvitset taustatietoa katso lyhyt blogimme: Miksi verkkosivuja A/B testataan?

A/B -testaus

Seuraavaksi pääsemme itse optimointi vaiheeseen.

Nyt emme ota lainkaan kantaan sivun pohjaan vaan oletamme teidän hoitaneen sen halutulle tasolle ja lähdemme tehostamaan sivun liidituotannon kyvykkyyttä. SaaS laskeutumissivu voidaan jakaa yksinkertaistaen kuuteen optimoitavaan pääelementtiin seuraavasti: 

 1. Otsikko (usein terminä H1) 
 2. Kuvaus (asiakashyödyt, kilpailuedut; lyhyt kuvaus) 
 3. Toimintakehote 1 (esim. lue lisää, ota yhteyttä jne) 
 4. Toimintakehote 2 (näitä usein 2 kpl, koska halutaan pehmeämpi ja voimakkaampi polku optimointia ja asiakkaan etenemistä helpottamaan) 
 5. Uskottavuus lauseke (jotain mitä vakuuttaa, tuo uskottavuutta) 
 6. Joku kuva (voi toki olla myös taustakuva, mutta usein joku tuotteen/palvelun etuihin liittyvä kuva, joka ei häiritse muita viittä kohtaa) 

     Ja sitten vaan testaamaan.

     Usein otsikosta aloittaminen on järkevää, jos se ei ole huolella optimoitu. Luo A/B testi ja valitse nykyinen otsikkosi A versioksi ja keksi kilpaileva vaihtoehto, B versio. Kun mietit hyvää otsikkoa, keskity asiakashyötyyn tai asiakkaan ongelman ratkaisuun, ei yrityksenne yleiskuvaukseen taikka tuotteenne nimeen. 

     Nyt testi on olemassa ja tarvitaan asiakaskandidaatteja katsomaan sivuanne. Vierailijoiden kerryttämä data kertoo siitä kumman otsikon nähneet ihmiset viihtyvät kauemmin sivulla tai tekevät sivuilla haluamaanne asian. Usein orgaaninen liikenne ei riitä tähän, joten on hyvä laittaa hieman rahaa maksulliseen mainontaan. Liikennettä voidaan kasvattaa hakusana ja display mainonnan yhdistelmällä, mutta toki usein myös pelkkä hakusana mainonta riittää sivujen optimoinnin kehittämiseen. Maksullisen mainonnan valintaan löydät ohjeen täältä. 

     Usein kuulee väitteen, että verkkosivun optimointi ei ole järkevää, sillä B2B liiketoiminnassa kävijämäärät voivat olla niin pieniä, että testaus kestää vuosia. Kun luodut testit ovat riittävän erilaisia ja huolella tehtyjä iso osa testeistä voi onnistua. Jopa puolet testeistä voi tuottaa paremman tuloksen kuin alkuperäinen versio!   

     Erot alkuperäisen ja uuden b version välillä on usein kymmeniä prosentteja. Jo muutamalla testillä voidaan saada 50% digitaalisen asiakashankinnan tehostuminen eli säästää 50% maksullisen mainonnan budjetista joka vuosi.  Tai saadaan 50% lisää liidejä ilman rahallista lisäpanostusta. 

     Hyvin toimiva asiakkaan laskeutumisprosessi on välttämätön edellytys toimivalle digimyynnille. Jos asiakaspolku ei ole optimoitu niin maksullinen mainonta on tehotonta, orgaanista liikennettä menee hukkaan ja jopa perinteinen myynti voi kärsiä. Onko teillä varaa menettää potentiaaliset asiakkaat ensimmäisen sekunnin aikana? 

      

     Jos haluat ilmaiset vinkit digimyyntiinne niin paina alla olevasta linkistä itsesi eteenpäin!

     Jätä Meille Yhteydenottopyyntö

     Miten johdat maksullista mainontaa tehokkaasti?​

     Ilmoittaudu yritysjohdon etäkahveille to 25.2, klo 10 - 10.45. Maksullinen mainonta myynnin tehokasvun työkaluna 2021.